jubileum winactie & biodiversiteit

YES! vier je met ons mee?

stiltecoaching bestaat dit jaar 5 jaar. Reden voor een feestje. En om te trakteren.

terugblikken

Het ligt voor de hand om terug te blikken.

Op de mooie coachtrajecten die zijn afgerond.
Op de dingen die mensen hebben weten te veranderen in hun leven, zodat ze vitaler, lichter of met minder stress hun dagelijkse uitdagingen aangaan.

En ook dat ze vriendelijker naar zichzelf zijn geworden, meer begrip hebben gekregen voor hoe ze in elkaar steken en aandacht hebben voor wat ze werkelijk nodig hebben om ontspannen te leven en voldoening te halen uit wat ze doen.

Op de ontmoetingen die er waren tijdens de belevingsroutes, luisterwandelingen, laad-je-met-rust wandelingen, netwerkwandelingen voor werkzoekenden, zintuigwandelingen voor patiënten, de zwerfafvalwandeling en de HSP WALK & TALKs.

Ontmoetingen met gelijkgestemden, met de stilte of het ontbreken ervan, met ongemak, met bomen, planten, reigers, buizerds, reeën, zangvogels, vlinders, spechten, zon, regen, modder en windstoten.
Herkenning in de gesprekken met anderen, relativering, fijne aandacht en uitwisseling. Het delen van ervaringen. Humor. Verwondering.

Op de ontdekkingen die er zijn tijdens een traject.
Hoe fijn het is om gewoon ergens te zitten en voor je uit te kijken. Dat we haast verleerd zijn om te niksen, even niets te hoeven.

Hoeveel vreugde en plezier er vrijkomt door te spelen, te wisselen van tempo. Te merken dat je tot rust kan komen. Ook je volle hoofd en gedachten in een lagere versnelling kunnen komen.

betekenis

Ik voel me dankbaar dat ik steeds een stukje mee mag lopen.
Getuige mag zijn van veranderingen, inzichten, worstelingen, opluchting, ontroering en momenten waarop er even niks gezegd hoeft te worden.

Soms draagt het landschap bij aan de diepgang van het gesprek, soms is het vooral een fijn groen decor. En altijd is de natuur om ons heen zonder oordeel. We zijn het blijkbaar zelf die onszelf op de kop zitten, eisen stellen en oordelen hebben over onszelf en anderen.

In de natuur ontdekken we dat we gewoon kunnen zijn zoals we zijn. Dat er niets anders hoeft dan precies zoals het nu is. Dat we niks na hoeven jagen.
Wat een feest.
En oh zo lastig soms.

inspiratie delen

Ook een terugblik op vijf jaar stil-t-e-zine. Het e-zine waarin je inspiratie vindt voor groene uitjes, verstilling, mooie exposities, interviews, podcasts of artikelen.
Waarin mensen hun favoriete stille plek om tot rust te komen met ons delen. Activiteiten worden aangekondigd.
En oefeningen staan voor rust, reflectie of onthaasten.

Elk nummer van stil-t-e-zine bevat een meditatie, schrijf- of mijmeroefening of een andere suggestie om meer rust te ervaren, te verstillen of te vertragen.

Ik ben zo benieuwd welk van de oefeningen je hebt uitgeprobeerd en welke je goed deden.
Was dat misschien de loopmeditatie van Thich Nhat Hanh? Het lente wandelen? Stilte snoepen?
Ook heb je misschien zelf een oefening die je heel goed bevalt en die je wel wil delen.

jubileum en winactie

stiltecoaching bestaat nu 5 jaar. En wie jarig is trakteert.

Als je mij laten weten welke oefening uit stil-t-e-zine van de afgelopen 5 jaar jou iets heeft gebracht maak je kans op een proeverij van wilde (on)kruidenthee van Wilderland.
Door het inzaaien van kruiden bij Nederlandse boeren herstellen zij onze biodiversiteit. Een sympathiek project wat verrassende theeën oplevert.

Ik trakteer je graag op een proefpakket met een aantal van hun smaken.

Ook als je pas net stil-t-e-zine ontvangt kan je meedoen, door een oefening te delen waar jij lekker van tot rust komt, stiller bij wordt of die je helpt je tempo te vertragen.

Als er veel inzendingen zijn, dan verloot ik meerdere proeverij pakketten, dus weet je welkom 😉
En tot die tijd: genieten van een kopje (ijs)thee kan ook een mooi moment van aandacht zijn.

Enjoy!

PS

Laat je me weten welke oefening uit stiltezine of ‘van jezelf’ jou helpt verstillen, vertragen of tot rust komen?

Als ik je verblijd met een proeverij van de (on)kruidenthee dan neem ik eerst nog even contact met je op voor je adresgegevens.

Waarom de winactie? Dit jaar (2022) bestaat stiltecoaching 5 jaar en dat feestje vier ik graag door bij te dragen aan het vergroten van de #biodiversiteit  in Nederland en jou van heerlijke theeën te laten genieten!
Inzenden kan tot en met december 2022. Elke maand maak je kans op een proeverij van wilde (on)kruidentheeën.

Copyright foto Wilderland thee: Gaby Hutjes

Natuur
Richting
Stilte