+31 6 43164482 gaby@stiltecoaching.nl

blog

een natuurlijke frisse blik

stilte-reporter

stilte-reporter

Anne reist het land door voor boeiende gesprekken met ‘stiltenaars’ én laat ons luisteren naar fascinerende stiltes.
“Ik wil laten zien dat stilte bij het leven hoort maar dat je net zoals sporten ook wel moet oefenen om het een plek te geven.”

Belemmering of …

Belemmering of …

Onlangs volgde ik een training waarin we een mooie oefening deden over obstakels en belemmeringen. Ik mocht in de natuur een obstakel uitkiezen. En aanwijzen waar ik heen wilde, wat mijn doel was. Toen werd het interessant.

En dan loop je in een surrealistisch schilderij

En dan loop je in een surrealistisch schilderij

Fotograaf Ursula Jernberg toont me op haar laptop één van haar foto’s. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Een adembenemend en wonderlijk landschap waar beweging in lijkt te zitten. Dit wil ik groter zien. Liefst metersbreed.

Deep listening

Deep listening

Ook leek tijdens één van de avondlijke groepsmeditaties de hele ruimte wel doordrongen van stilte, alsof het iets tastbaars was.

En dan was er de hilariteit (in stilte) over het toetje van amandelmelk wat aangebrand smaakte en de een na de ander terugzette op tafel om niet verder op te eten. Een stilte gevuld met mimiek en vreugde en walging.

Stilte zit in alles

Stilte zit in alles

De tegenstelling is groot tussen de drukte om ons heen, geroezemoes, geschuif van terrasstoelen, verkeersgeluiden, flarden van gesprekken, begroetingen én het onderwerp van ons gesprek: de stilste plek op aarde.

Pin It on Pinterest