+31 6 43164482 gaby@stiltecoaching.nl

wandelcoaching

“wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft” – Rommert Boonstra

wandelen en stilstaan – in de natuur en bij jezelf

Ben jij een kei in het zorgen voor alles en iedereen en vergeet je regelmatig jezelf, waardoor je een vol hoofd hebt, onrust voelt in je lijf, intens moe bent en toch door gaat?

Ik coach jou in 5 wandelingen naar ontdekken wat je nodig hebt om rust te ervaren, keuzes te maken die bij je passen en waar je tevreden over bent en energie en enthousiasme te voelen om vorm te geven aan je ideeën en verlangens!
De natuur en het beleven van de stilte om je heen en in jezelf helpen je daarbij.

Plan eerst een gratis kleine sessie
of lees verder

voor wie

Heb je al enig zelfinzicht en heb je bereidheid om naar jezelf te kijken? Dan denk ik je goed te kunnen coachen. In het bijzonder als je je herkent in onderstaande tekst …

Herken je je hierin?
Dat jij iemand bent die zorgzaam is voor de mensen om je heen maar nauwelijks toekomt aan jezelf? Veel ballen in de lucht houdt? Allerlei dingen moet van jezelf of denkt dat anderen dat van je verwachten? Allerlei leuke ideeën heeft maar daar eigenlijk niet echt iets mee doet?
Zie je tegen veel dingen op?
Heb je behoefte aan rust?
Én wil je meer energie?

stappen zetten
Dan weet ik zeker dat wandelcoaching én meer aandacht voor de stilte in jezelf, op welke manier dan ook, jou goed kan doen.

waar en hoe

We wandelen in de prachtige natuur van de landgoederen van Arnhem en Oosterbeek, zoals landgoed Mariëndaal, de Oorsprong en de Hemelse Berg. Op verzoek zijn ook andere locaties mogelijk.

Het wandelcoachtraject bestaat uit:

  • een gratis kleine sessie van ca 30 minuten, vrijblijvend
  • vijf wandelingen van ca 1,5 uur
  • een notitieboekje waarin je gedachten, ervaringen en inzichten kan opschrijven
  • oefeningen voor tussendoor
  • af en toe een vleug stilte
  • een flinke dosis frisse lucht en modder onder je schoenzolen

wil je al een gratis kleine sessie?

jouw vraag

Alhoewel wandelcoaching veel bij kan dragen aan het voorkómen van verdere overbelasting of burn-out is het toch goed om te noemen: wandelcoaching is geen vorm van therapie of psychologische hulp, evenmin als ik een hulpverlener ben of zorg verleen.
Ik coach met respect, compassie en creativiteit.

Tijdens een intakegesprek zou kunnen blijken dat ik je niet kan helpen met je vraag en je graag doorverwijs naar iemand die jou adequaat de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt.

Mocht je op een wachtlijst staan voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en je om de tussentijd te overbruggen graag willen wandelen met een wandelcoach, neem dan contact op met je huisarts of met degene op wiens wachtlijst je staat om te bespreken hoe die tegenover jouw wens staat. Wellicht kan regelmatig wandelen je houvast bieden en het buiten zijn en in je eigen tempo in de natuur lopen je net iets positiefs brengen.
Ook in die situatie kan het fijn zijn als iemand met je meeloopt. Je samen een ontspannende oefening doet. En je gewoon niet alleen hoeft te gaan. Neem gerust contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden.

Bewezen effectief en nieuw onderzoek
Er is volop onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen groen en gezondheid en ook specifiek naar de effecten van wandelcoaching. Onderzoek door onder andere Agnes van den Berg, Wageningen Universiteit en het Trimbos-instituut richt zich onder meer op effect van groen op het biologisch-, psychologisch-, sociologisch- en het mentaal herstel-mechanisme. Het leidt tot aantoonbaar minder stress, betere fysieke gezondheid, meer zelfvertrouwen en eigenwaarde, toename arbeidsvaardigheden, positieve werkervaring en toename sociale vaardigheden.

ervaar zelf hoe je al wandelend (weer) overzicht, vertrouwen en ontspanning krijgt!

Pin It on Pinterest