+31 6 43164482 gaby@stiltecoaching.nl

over mij

“Ik vind het eeuwig zonde als getalenteerde, bewust levende mensen te uitgeput, overprikkeld of lusteloos zijn.
En daardoor niet meer kiezen voor wat ze écht belangrijk vinden.
In plaats daarvan blijven ze hun best doen om te voldoen aan wat ze denken dat er van ze verwacht wordt.
Blijven ze zich aanpassen.
En raken ze het contact met hun verlangens steeds meer kwijt.”

low battery

Ik, Gaby Hutjes, was zelf zo iemand. Voelde al op heel jonge leeftijd goed aan wat iedereen nodig had (HSP), kon aardig leren, was zeer loyaal naar familie en vrienden en plichtsgetrouw in wat er van mij verwacht werd. Mooie eigenschappen. Alleen had ik geen idee wat ik zélf belangrijk vond.
Na mijn opleiding putte ik mijzelf volledig uit in een eerste, een tweede, en een derde onbevredigende baan. Ik zag niet hoe ik de omstandigheden kon veranderen, hoopte op beter en ging maar door, omdat ik thuis leerde dat opgeven geen optie is.
Ook vond ik de relatie met anderen (vrienden, collega’s, kennissen) belangrijker dan die met mijzelf en mijn behoeften, uit angst voor een onprettige situatie of afwijzing.
Ik was intens moe en verzuchtte soms ‘had ik maar een gebroken been, dan kon ik even tot rust komen…’

wake up

Totdat ik omvergereden werd door een scooter. Ik was net niet helemaal total loss, de scooter die mij omverreed wel.
Een revalidatietraject volgde, waarin ik me pijnlijk bewust werd hoe goed ik ben in met een lege batterij toch doorzetten, 100% inspannen en nog verder leegraken.

Ik deed nog meer onbevredigend werk en bleef het vooral anderen naar de zin maken. Opnieuw raakte ik oververmoeid en ver van mijn behoeften af. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out. En wist niet meer waar ik energie van kreeg of blij van werd. Een nieuwe kans.

natuur

Ik nam mezelf mee de natuur in: om een stuk te lopen of een hele tijd naar een kevertje te kijken. De geur van hei op te snuiven of hars van gezaagd hout. Een vogel te volgen in de lucht. De regen te horen vallen op de bladeren van de bomen rondom. Het voornaamste wat ik daar vond, door buiten te zijn en te kijken, luisteren en ‘proeven’, was eigenlijk rust en stilte.

Het punt in mezelf waarop mijn gedachten niet meer de overhand hadden, maar waar ik samenviel met waar ik was, opging in het kijken, verwonderen, voelen. En natuurlijk was het daar niet altijd stil, in de zin dat er geen geluiden te horen waren. Sowieso de geluiden van de natuur zelf, een schorre roep van een kraai, de wind door de naaldbomen. Maar ook militaire helikopters, geluiden van de provinciale weg of soms een kettingzaag. En ook in mijzelf waren er geluiden, gedachtes, sensaties. Alleen was ik gewoon in het moment en voor dát moment even niet bezig met de moeilijkheden die ik in mijn leven ervoer.

stilte, waarom?

In die stilte kon ik me ontspannen, kreeg ik dingen helder en kwamen er antwoorden op vragen die ik mezelf eigenlijk niet durfde te stellen.
Verrassend eenvoudige antwoorden, die logisch klinken als je ze aan een ander vertelt, maar waar je zelf nooit opgekomen zou zijn als je maar doorgaat op het pad wat je loopt en geen uitweg ziet in wat je als probleem ervaart.
Ik ontdekte wat er voor mij toe doet en ging dat ook dóen.

laad je met rust

Ik ga met mensen de natuur in, neem ze mee naar de stilte in zichzelf.
Omdat ik iedereen gun in jouw volle leven rust en ruimte te creëren om te reflecteren, te ontdekken wat belangrijk voor je is en uit te vinden hoe je je talenten wil gebruiken om zo een waardevol, inspirerend en comfortabel leven te leiden.

In de natuur kan je luisteren naar wat er in je leeft, wat er gehoord wil worden. Het is kostbaar. Voor je het weet maak je zoveel ‘geluid’ met alles wat je denkt, doet of zegt dat die bron weer ondergesneeuwd raakt en je weer verder gaat zoals je bezig was: onbewust, moe, gespannen en als je niet uitkijkt raak je uitgeput en teleurgesteld.

wie ben ik

Ik ben vol rust, geef veel ruimte en bied veiligheid. Mijn wijsheid en wendbare geest combineer ik met ondeugendheid, een grapje en een hoge mate van sensitiviteit.
Ik ben er altijd voor in om te spelen, te onderzoeken en met nieuwsgierigheid naar het resultaat te kijken.
Ik ben origineel, onbevangen en kijk mezelf in de ogen.

Doordat ik jou mag helpen om te ontdekken hoe jíj rust en ruimte vindt, zodat je je verlangens vorm kan geven en gaat kiezen voor wat je werkelijk belangrijk vindt, voel ik me iedere dag weer verrijkt en geïnspireerd.

als je mij zou kennen, zou je weten …

– dat ik als klein meisje al stenen opraapte en meenam
– dat ik dol ben op verse groenten en kruiden (liefst uit eigen tuin), maar ook op pure chocola, waar ik niet goed tegen kan
– dat voeding voor mij ook bestaat uit kunst, literatuur, muziek en kijken naar de natuur
– dat ik het technische werkveld en de uitdagingen ken van de bouw, de advieswereld, gemeenten, woningcorporaties en onderwijs
– dat ik weliswaar milieubewust in het leven sta en toch geen dag begin zonder een hele lange warme douche (en blij ben dat mijn oude auto nog steeds rijdt)
– dat ik een zwak heb voor snaar- en tokkelinstrumenten
– dat ik onbevangen en zonder oordeel probeer te zijn maar me erger aan mensen die zich als slachtoffer gedragen
– dat ik geïnspireerd ben door zijnsoriëntatie, geweldloze (verbindende) communicatie en Theory U
– dat ik kwetsbaarheid een sterk punt vind
– dat ik geen lijfspreuk heb, behalve in mijn meditatieapp-profiel:

“In the silence we can listen to our soul”

relevante opleidingen en trainingen

Stiltemakertraining
Wandelcoachopleiding – het Coach Bureau
Wandelcoachen van groepen – het Coach Bureau
Wandelcoachen bij stress & burn-out – het Coach Bureau
Herstel van stress & burn-out – Meulenberg Training & Coaching
Training Rouw- en verliesbegeleiding in de natuur – Smaragd Bloei Academie
Training loopbaancoaching in de natuur – Smaragd Bloei Academie
Levensvragen – D3rde verdieping, Hart voor zingeving
Train de trainer: introverte deelnemers in je training – Mimicry Training
Verandermanagement voor duurzaamheidsprofessionals – Impact Academy
U.lab: Transforming Business, Society and Self – MITx

Voor het Stilte.Nedwerk ben ik stilteambassadeur.
Ik lees en schrijf graag over stilte; en het liefst ervaar en beoefen ik ‘stilte’ actief, in allerlei vormen

Ik ontmoet je graag!

kan ik iets betekenen?

samenwerking en inspiratie

Samen bereik je meer dan alleen! Heb je ideeën, wensen, wil je samen met mij iets organiseren of heb je behoefte aan inspiratie of input? Wil je een training in de natuur? Ik denk graag met je mee. Laten we kijken wat voor moois we neer kunnen zetten. Bel of mail me voor een afspraak om al wandelend te verkennen hoe we plannen concreet gaan maken.

Voor Yogafestival Arnhem, Stilte Ned.werk, de Dag van de Stilte, het VlinderHuys Amersfoort, Fête de la Nature, Geluksroute Arnhem / geluksroute 026 en diverse zakelijke en besloten bijeenkomsten heb ik trainingen, workshops en activiteiten ontwikkeld en georganiseerd, variërend van avontuurlijke wandelingen tot verstilde schrijfopdrachten.
Ik nam deel aan Waerbeke conferentie ‘Vrede kun je leren’, trefdag voor stiltemakers, Symposium Stiltegebieden en Wandelfestival Dominicanenklooster Zwolle.

samenwerking in wandelcoaching
Ik werk samen met Pelgrimshuis Antonius in Nijmegen, waar ik medio 2019 wandelcoaching geef.

Wil je ook met mij samenwerken? Ik ben heel enthousiast over wat er door samenwerking tot stand kan komen. Neem gerust contact met me op.

samen iets organiseren of behoefte aan inspiratie of input?

Pin It on Pinterest