trainingen

“earth and sky, woods and fields, lakes and rivers, the mountain and the sea, are excellent schoolmasters, and teach of us more than we can ever learn from books.” – John Lubbock

leren en natuur

Aan groepen en teams geef ik trainingen in de natuur. Het gaat om het trainen van vaardigheden en het opdoen van inzichten. De focus ligt op ontspannen leven en werken, herstellen van stress en (h)erkennen wat je zelf nodig hebt.
Waarom trainingen in de natuur? In groene ruimten komt ons brein meteen in een ruststand terecht, waardoor we openstaan om te leren. Daarnaast heeft natuur een bewezen positief effect als het gaat om herstellen, ontspannen en helderheid ervaren. Bovendien heeft de natuur geen oordeel, wat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het beoefenen van zelf-compassie.

Ik train en coach mensen die een kei zijn in het zorgen voor anderen om (weer) rust, energie en inspiratie te ervaren, zodat ze vorm kunnen geven aan hun passie.

training stresspreventie voor leerkrachten

Voor wie:

  • Iedereen die ondanks een hoge werkdruk ontspannen wil werken en leven en effectieve manieren zoekt om met stress om te gaan.
  • Scholen die actief beleid willen voeren voor stresspreventie, veilig werkklimaat, (grenzen durven stellen), preventief ziekteverzuim en veerkracht.

Duur: drie bijeenkomsten van een dagdeel (ca. 3,5 uur) in een periode van zes tot acht weken. Thema’s die aan bod komen zijn:

  1. Herstel van alledaagse stress
  2. Grenzen stellen
  3. Open onderhandelen

training – Zo kom je bij en laad je jezelf weer op

Heb jij een hectische baan? Houdt voor jouw gevoel je werk nooit op? Of neem je het (in je hoofd) mee naar huis? Misschien werk je in de zorg of ben je juist mantelzorger naast je baan en je eigen huishouden?
Het kan uitputtend zijn om alsmaar bezig te zijn en niet toe te komen aan waar je het meest behoefte aan hebt. Even niks, even bijkomen. Nieuwe energie opdoen en je opladen om positief verder te kunnen.
Soms ben je zo moe dat je er geeneens toe komt om iets te ondernemen wat jou goed doet.

In deze training ontdek je:

  • hoe goed het je doet buiten te zijn, je zintuigen te gebruiken en zo meer in je lijf te komen
  • hoe je meer in balans komt en met begrip voor jezelf sturing aan je leven kan geven
  • hoe je dagelijks momenten voor jezelf kan nemen

Wil je deelnemen aan een training? Zou je voor jouw team een training op maat willen? Of wil je meer informatie over trainingen? Ik bespreek het graag met je.

Pin It on Pinterest