stilte

“silence isn’t the absence of something, but the presence of everything. It is the presence of time undisturbed. It nurtures our nature” – Gordon Hempton acoustic ecologist

stilte

stiltecoaching neemt plezier in stilte serieus. Ik wil je graag laten ervaren hoe fijn stilte kan zijn, hoeveel rust het kan brengen én hoeveel inspiratie. Daarom organiseer ik verschillende activiteiten waarin je wordt uitgenodigd stilte en geluiden te proeven, te onderzoeken, te beleven en te verzamelen. Van struinen in stilte tot creatief schrijven over geluiden. Van soundwalks tot een dagelijks moment van stilte…

Verstilde activiteiten

  • resetten
  • oneindig resetten
  • het geluid van stilte – creatief schrijfworkshop
  • lopend naar het geluid van stilte – creatief schrijfworkshop met stille wandeling vooraf
  • ‘laad je met rust’ wandeling – lopen in aandacht en met je zintuigen
  • soundwalk – creatieve luisterworkshop in de natuur en stadnatuur
  • stille wensen
  • zakelijke thema workshops en -wandelingen

Wil je ook stilte beleven?
Doe dan eens mee aan één van de workshops of activiteiten. Of bespreek je stille wensen met mij. Je hoeft echt geen ervaring met stilte te hebben om er plezier aan te beleven en mee te kunnen doen.

resetten

Is de batterij behoorlijk leeg of ben je erg druk geweest? Loop dan een ochtend of middag met me mee. We slenteren of struinen in stilte. Ideaal om je weer op te laden, om je hoofd wat leger te krijgen en weer helder te zien wat er nodig is.

“… Be still. Listen! Is it red bird? Or something inside myself, singing?” – Mary Oliver

Tijdens het lopen hoeven we niet te praten, stappen we niet in de verhalen die je bezig houden. We ervaren wat er op dat moment is in de natuur. Wat voor weer het is. En wat onze zintuigen opmerken.
We hoeven even helemaal niets.
We ervaren onszelf terwijl we lopen in stilte. Wat we denken, wat we ons afvragen, de to-do lijstjes in ons hoofd. En we doen er even niks mee.
We kunnen eventueel met een oefening ervaren nog meer met je aandacht in het moment te zijn, bij jezelf en waar je op dat moment bent.

het geluid van stilte - creatief schrijfworkshop

The sound of silence | het geluid van stilte is een schrijfworkshop met creatieve en inspirerende schrijfopdrachten rondom het thema stilte & geluid. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven. Het gaat om het plezier in het ervaren van geluid en stilte.

“Wenn man die Augen zu macht, klingt der Regen wie Applaus” – Enno Bunger

* nieuw *
lopend naar het geluid van stilte

Creatief schrijfworkshop met stille wandeling vooraf.

‘laad je met rust’ wandeling

Zie het maar als mindfulness in de buitenlucht en een bewegende meditatie. Ook gebruiken we speels onze zintuigen. We lopen met aandacht, deels in stilte. Je hoeft geen ervaring met stilte of meditatie te hebben om hier plezier aan te beleven. Heb je behoefte aan rust en nieuwe energie? En ben je niet bang om even offline te zijn? Loop dan mee met ‘laad je met rust’.

soundwalk – creatieve luisterworkshop in natuur en stad(snatuur)

Tijdens een soundwalk draait alles om luisteren. We doen speelse en luchtige oefeningen.
We maken opnames. We ontdekken hoe relatief je klank ervaart.

stille wensen

Ben je nieuwsgierig naar het lopen van een labyrint? Of wil je naar een mooie tuin of beeldentuin? Of een arboretum of hortus?
En doe je dat niet zo snel alleen?
Ik wandel graag met je mee. Ook kan ik je op die plek een paar verstilde opdrachten geven. Bijvoorbeeld kleine teken- en schrijfopdrachten. Waardoor je met een focus loopt en de wandeling en de plek intenser kan ervaren. En je ondertussen goed bij jezelf kan zijn.

Laat je me je wensen weten? Anders blijven het altijd wensen en worden het nooit jouw mooie ervaringen.

ervaringen

van deelnemers aan de schrijfworkshops

“Verrassende verhalen kwamen als vanzelf. Mooi thema, stilte, om weer ‘ns in herinnering te nemen en doorheen geleid te worden” – Jet
“Je hoeft geen ‘schrijver’ te zijn om te kunnen schrijven.” – Winanda
“Wat is stilte toch mooi om te delen. Ik kon moeiteloos de woorden en mijn creativiteit laten stromen zonder dat mijn hoofd in gevecht ging” – Marieke

van deelnemers aan een meditatiewandeling in zakelijke context

“Ik vond het lekker ontspannen. Fijn.” – anoniem
“Ik voel rust en heb óok veel energie gekregen” – anoniem
“In de stilte werd ik me er bewust van hoe enorm veel gedachten er in mijn hoofd zitten” – anoniem

Meer ervaringen

Wil je zelf plezier in stilte krijgen en ervaren hoe fijn stilte kan zijn? Ontdekken hoeveel rust het je kan brengen én hoeveel inspiratie? Of wil je tussen de stilte geluiden proeven en verzamelen? Voor alle activiteiten geldt dat je écht geen ervaring hoeft te hebben met stilte.

Pin It on Pinterest